{ "title": "Boyun Fıtığı Ameliyatı", "image": "https://www.ameliyatlar.gen.tr/images/boyun-fitigi-ameliyati.jpg", "date": "21.01.2024 07:31:14", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Boyun Fıtığı Ameliyatı: Boynumuz, 7 adet omurdan oluşmaktadır. Boyun bölgesinde her omurdan çıkan sinirlerde kola ve sırta yayılıp, bu bölgelerin duyu ve hareketini sağlama da görev alırlar. Omurgalar arasında yer alan yastıkçık dediğimiz disk dokusunun dış kısmı ve iç kısmı da yer almaktadır. Jelatin kıvamında olan iç kısmın, daha kuvvetli bir bağ dokusundan oluşmuş dış kısmı yırtarak omurilik ve sinirlere bası yapması sonucu boyun fıtığı oluşmaktadır. Her omurganın ortasında, beynin devamı olan omurilik yer almaktadır. Vücudun çeşitli yerlerinden gelerek beyine iletilen duyular veya beyinden vücuda dağılan emirler omurilik içinde seyretmektedir. Uygulanan tüm tedavilere rağmen kol ağrıların da iyileşme olmaması ve en önemlisi de elde ve kolda görülen kuvvet kaybının giderek artması söz konusu ise ameliyattan başka çare kalmamış demektir.

Boyun Fıtığı Ameliyatı: İki türlü ameliyat yaklaşımı bulunmaktadır.
Boynun arkasından yapılan cerrahi girişimler oldukça zor yapılmaktadır. Boyun omurlarının arka kısımlarında bulunan kemik kanatların alınması gereklidir. Bu da boyun omurilik kanalının arka kısmının tamamen açılması demektir ki, boynun fiziki yapısını oldukça bozmakta ve kişinin ileri ki yaşamında boynu ile alakalı birtakım yapısal bozukluklara neden olabilmektedir. Ayrıca boynun arka kısmında yer alan kasların büyük oranda tahribat görmesine yol açabilmektedir.

Bu nedenlerden dolayı, boynun arkasından yapılan girişim oldukça zor bir işlemdir. Özellikle üst mesafe boyun fıtıklarında ameliyatsız tedavi yöntemlerini ön planda tutulmaktadır. Ameliyat yine de son çare olarak düşünülmelidir.
" } ] }