{ "title": "Burun Küçültme Ameliyatı", "image": "https://www.ameliyatlar.gen.tr/images/burun-kucultme-ameliyati.jpg", "date": "21.01.2024 11:38:36", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Burun Küçültme Ameliyatı, Kişilerin yüz bölgesinde bulunun burun bölgesinin uzunluğu veya aşağıya doğru eğik vaziyette durması halinde bir kısım küçültme ameliyatı gerçekleştirilmektedir. Burun küçültme ameliyatında kişinin beğenmediği bu rahatsızlık durumu yapılacak cerrahi ameliyat yardımı ile gerçekleşmiş olur. Burun estetiği bakımından kişi rahatsızlığını Uzman hekime bildirir. Çekilen filmler yardımı ile cerrah burun düşüklüğü veya burun uzunluğuna ilişkin yapılacak olan işlemler konusunda kişiye bilgi verilir. Cerrahi operasyona hazır edilen hastanın ameliyat işlemine başlanılır.

Burun Küçültme Ameliyatı Operasyonu

Kusur olarak algılanan durum Uzman hekimce incelenir. Hasta bu dönemde kendisini psikolojik olarak ameliyata hazırlar akabinde burun uzunluğu tespit edilerek küçülme işlemi başlatılır. Ameliyat süresi uyandırma ve anestezi süresi ortalama 1-2 saat sürmektedir. Ameliyat sırasında burun deliklerinin iç bölgesinde yapılan kesikler gerçekleştirilir. Burun ucu ve burun sırtı ile ilgili problemlerin düzeltilmesini ilişkin işlemler gerçekleştirilir. Uzman hekim tamponu burun deliğine koyar ve burun bölgesine alçı atel takılarak ameliyat sonrasında burnun sabit durması sağlanır. Ameliyat sonrasında yapılan kesiklerden kaynaklı olarak göz kapaklarında şişlik ile morlukların olduğundan dolayı, bölgenin mikrop kapmaması için kapatılır. Ameliyat sonrasında hasta ilk gün taburcu edilerek eve dinlenmek üzere gönderilir. Burun ameliyatından sonra estetik sağlanıncaya kadar yüzde hafif şişme, hafif baş ağrısı, kas ağrıları, yüzde şişme ve halsizlik hissedilir. Uzman doktorun vereceği ilaçlar yardımı ile olumsuz bu rahatsızlıklar en asgari düzeye indirilir. Ameliyat operasyonunun akabinde hastanın bünyesine göre morluk ve şişlikler 1-3 arasında devam edebilir. Ameliyat bölgesine tampon konulmasından dolayı nefes almada konusunda hasta rahatsızlık çeker. Daha rahat nefes almak amacıyla hastanın ağızdan nefes almasında fayda bulunmaktadır. Burun bölgesinde bulunana tamponlar çıkartılsa dahi 2-4 ay kadar nefes alışverişinde hastada problem yaşayabilir.

Burun Küçültme Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler

Burun küçültme ameliyatı ile hastanın geçirdiği ameliyata bağlı olarak kesiklerin etkisi ile bir kısım morarmalar ve şişliklerin azalması için buz tedavisi uygulanmaktadır. Taburcu olduktan sonra hasta burun bölgesine darbe almaktan kaçınmalıdır. Olası bir darbe ile burun küçültülen bölgede şekil bozukluğu görülebilir. Bu nedenle hasta taburcu olduktan sonra rahatsızlığın ilerlemesi amacıyla evinde dinlenmeli ve Uzman hekimin tavsiye ettiği ağrı kesicileri tüketmelidir. Hakeza beklenmeyen bir durum yani kanama, burunda şişme, dinmek bilmeyen ağrılar ve morartılar geçmediği durumlarda konu Uzman hekime bildirilmelidir.
" } ] }