{ "title": "Çocuklarda Geniz Eti Ameliyatı", "image": "https://www.ameliyatlar.gen.tr/images/cocuklarda-geniz-eti-ameliyati.jpg", "date": "21.01.2024 22:18:21", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "
Çocuklarda geniz eti ameliyatı, Geniz eti bademciklere benzer şekilde görev yapan bir dokudur. Bademcik ameliyatında da olduğu gibi çocuklarda geniz eti ameliyatı yapılmasında da temel neden çocukta tıkanmaya, yani sürekli horlama ağzı açık uyuma gibi şikâyetleri gösterir. Kanın pıhtılaşma özelliğinin bozuk olduğu hastalarda geniz eti ameliyatı yapılmalıdır geniz eti ameliyatı olan hastalar genelde aynı gün taburcu olur. Geniz eti kökü çok derindedir ameliyat yapılırken hepsi kazınılmaz bir bölümü kazılır geniz etindeki mikroplar orta kulağı etkiler. Geniz eti ameliyatı 15-45 dakika arası sürebilir. KBB doktoru bu ameliyatları gerçekleştirir yapılan araştırmalarda uyku kalitesini azaltığı görülür. Ameliyat için kesin bir yaş bulunmamaktadır. Hastaya verdiği zarara göre karar verilir.

Çocuklarda geniz eti ameliyatı riskli midir ve nasıl yapılır?

Çocuklarda geniz eti ameliyatı geniz anestezi ile yapıldığı için sadece anestezi riskleri bulunmaktadır. Çocukta önceden var olan bir hastalık veya olumsuz etkileyecek bir durum var ise anesteziyi yapacak olan doktorla konuşmak gerekir. Bunun dışında ameliyat kısa süren ve riski olmayan ameliyatlar içerisinde yer almaktadır. Geniz ate ameliyatı burnun üç kısmının içerisinde küçük kesikler atılıp geniz eti bulunan bölgeye ulaşılır ve kazılır. Geniz eti ameliyatında genizdeki et tamamen kazınmaz bu yüzden tekrarlama ihtimali bulunur. Ancak bu çok zor bir ihtimaldir.

Çocuklarda geniz eti ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli

Geniz eti ameliyatı sonrası ameliyatın olduğu gün sıvı ve sulu içerikli bir beslenme yapılması önerilmektedir. Geniz eti ameliyatı sonrasında görülebilen durumlardan biri de kulak ağrısıdır. İkinci günden sonra banyo yapılabilir. Ameliyatın hemen sonrasında hasta rahat nefes almaya başlıyor ilk en az iki bol miktarda sıvı tüketilmelidir. Bu şekilde hastada yüksek ateş ihtimali daha aza indirilecektir. İlk günlerde yutkunurken çok ağrı olabilir. Doktorunuzun verdiği ilaçlar düzenli kullanılmalıdır.
" } ] }