{ "title": "Göz Eti Ameliyatı", "image": "https://www.ameliyatlar.gen.tr/images/goz-eti-ameliyati.jpg", "date": "21.01.2024 14:25:18", "author": "Arife KÜÇÜKKAVRADIM", "article": [ { "article": "Göz Eti Ameliyatı, gözün beyaz tabakası üzerinde bulunan konjonktiva zarının kalınlaşarak, aşırı damarlaşarak gözün dış merceğine doğru ilerlemesine göz eti denir. Genellikle gözün burundan tarafında bulunan beyaz kısım da görülür. Bu hastalık ilk başlarda batma, yanma ve kanlanma gibi şikâyetlere yol açar. Eğer tedavi edilmezse bu göz bebeğine kadar ilerler ve görme sorunları ortaya çıkarır.

Göz Eti Kimlerde Görülür

Irsi bir hastalıktır yani ailede bulunan bireylerden birinde varsa diğer bireylerde görülme olasılığı da vardır. İkinci olasılık ise güneş ışınlarıdır. Göze gelen ışınlar kornea ve kapak yapısından dolayı burun tarafında bulunan tarafta toplanır. Bu bölgeye güneş ışınlarının gelmesi sonucunda ultraviole ışınlarının sebep olduğu limbal kök hücrelerde ölümler başlar. Bu ölen hücreler üst üste birleşerek kornea yapısına yapışır.

Göz Eti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bu hastalık ameliyatla tedavi edilir. Ameliyat sonrası tekrarlama riski olan bir hastalıktır. Bu operasyonda dikiş kullanılmamaktadır. Ameliyat sırasında göz damla yardımıyla uyuşturularak ameliyatın sonunda dikiş yerine doku yapıştırıcısı kullanılmasıdır. Bu doku yapıştırıcı sayesinde iyileşme süreci daha da kısalmaktadır.

Göz Eti Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler
Bu hastalığın tekrarlama riski olduğu için dikkat edilmesi gerekmektedir.
" } ] }