{ "title": "Guatr Ameliyatı Sonrası", "image": "https://www.ameliyatlar.gen.tr/images/guatr-ameliyati-sonrasi.jpg", "date": "19.01.2024 12:22:25", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Guatr Ameliyatı Sonrası, Guatr ameliyatı tamamen ve etkin tedavisini sağlamak için ameliyatın Uzman hekimler tarafından usulüne uygun yapıldığında hasta üzerinde kalıcı tedavi sağlanmış olur. Bu ameliyatta tiroit bezi çıkartılmasından sonra hastalığın tekrarlaması olasılığı oldukça düşüktür. Tiroit bezi tamamen çıkartıldığında ise hastanın her gün düzenli bir şekilde ilaç kullanması gerekir. Bu operasyon sonunda ise hastalığın tekrarlaması ihtimali yoktur. Guatr ameliyatı olan hastaların birçoğunda ses kısılması yaşanır bu ses kısılması yani sinir travması zamanla geçmektedir. Bazı hastalarda ise el uyuşması yaşanabilir ve kalsiyum düşüklüğü görülebilir. Saymış olduğumuz şikâyetler alanında çok tecrübeli cerrahlar tarafından ameliyat yapıldığı takdirde ise bu tür kalıcı problemlerin görülme ihtimali olmamakla birlikte çok nadirdir. Bu şikâyetlerin kimlerde görüleceğini kestirmek asla mümkün değildir. Ancak tiroit bezinin çevre dokuları yapışıklığı yoğun olan hastalarda ve ikinci sefer guatr ameliyatı olan hastalarda bahsi gecen şikâyetlerin görülme olasılığı fazladır.

Guatr Ameliyatı Sonrası Hastanede

Hasta ameliyattan çıktıktan sonra boynu sarılı olarak odasına getirilir. Yara kenarından dışarıya uzanan 3-4 mm plastik boru (Dren) bulunur. Ameliyat bölgesinde oluşacak sızmaları dışarıya alınmasını bu dren sağlar. Ameliyat sonrası hasta 1-2 saat sonra kendisine gelir, gıda alabilir hatta konuşabilir. Daha sonra yürüyebilir ve serbestçe boynunu hareket ettirebilir. Hasta önemli bir ağrı yaşamaz ve hasta genellikle ertesi gün taburcu edilir.

" } ] }