{ "title": "Hemoroid Ameliyatı", "image": "https://www.ameliyatlar.gen.tr/images/hemoroid-ameliyati.jpg", "date": "21.01.2024 00:56:37", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Hemoroid ameliyatı, insanlarda kullanılan ilaç tedavileriyle sonuç alınamadığı zaman yapılan bir ameliyattır. Bu ameliyat haricindeki yöntemler kişilerde denendikten sonra kişideki hemoroid sorununa ameliyatlarla müdahale edilmektedir. İnsanlarda çok sık karşılaşılan basur probleminde ameliyat son çaredir. Bu problemin aşırı ilerlemesi ve kişilerde çok büyük problemlere neden olmasıyla cerrahi operasyonlara ihtiyaç duyulabilmektedir. Genellikle birinci ve ikinci derecede olan hemoroid sorunlarında hemoroid ameliyatı yapılmaz. Fakat üçüncü ve dördüncü derecede olan hemoroid problemlerinde artık kişilerde yaşam kalitesi ciddi oranda düştüğü için doktorlar bu ameliyatı hastaya önerirler. Eğer kişideki hemoroid sorunu ameliyatlık bir hale gelmişse kişi artık gündelik işlerini bile yapamaz. Bu nedenle kişinin en kısa zamanda hemoroid ameliyatı olması gerekmektedir. Hemoroid ameliyatı insanlarda genel cerrahi uzmanı kontrolünde yapılmaktadır. Bu ameliyatla birlikte kişide, yıpranmış olan ve sorunlu olan doku çıkarılarak o bölgenin eski haline getirilmesi sağlanır. Bu şekilde organ çok daha güzel bir şekilde çalışacak ve meydana gelen birçok sorun ortadan kalkacaktır. Hemoroid ameliyatı insanlarda lazer yöntemi, THD hal yöntemi ve longo yöntemi olmak üzere üç farklı şekilde yapılmaktadır.

Lazerle hemoroid ameliyatı: bu yöntemin en büyük avantajı, insanlarda ameliyat sonrasında çok daha az ağrıların görülmesidir. Bu nedenle kişi normal yaşamına çok daha hızlı bir şekilde dönecektir. Diğer ameliyat yöntemlerinin en büyük risklerinden biri makat darlığı sorununun oluşmasıdır. Fakat lazer yönteminde bu risk ortadan kalkmaktadır. Kişilerde uygulanan lazer ile hemoroid ameliyatı, ağrıya neden olmadığı için diğer yöntemlerdeki gibi narkoz ya da lokal anesteziye ihtiyaç duyulmamaktadır. Belirtmek isterim ki lazerle hemoroid ameliyatı yapıldığında kanama riski yok denecek kadar azdır. Bu nedenle kişilerde kan kaybı vs. Görülmez. İnsanlarda lazerle yapılan bu ameliyat sonrasında gaz kaçırma sorunu en fazla yüzde 15 oranında görülmektedir. Eğer alanında Uzman olan bir cerrah tarafından bu ameliyat yapılırsa bu oran çok daha fazla indirilebilir.

THD Hal yöntemi ile yapılan hemoroid ameliyatı: bu yöntemde de insanlarda herhangi bir kesi yapılmadığı için son derece ağrısız olabileceğini söyleyebiliriz. İnsanlarda kesi yapılmaması, aslında kişilerin çok daha kısa sürelerde işlerine dönebileceklerini göstermektedir. Fakat bazı insanlarda bu yöntemle yapılan ameliyatlar sonrasında kanama ve iltihaplanmalar meydana gelebilmektedir. Fakat kişi doktorunun söylediklerine tam olarak uyarsa bu gibi durumlar görülmez. Bu yöntemle yapılan hemoroid ameliyatı sonrasında bölgeye herhangi bir pansuman yapmaya gerek yoktur. Özellikle lazer yönteminin tam tersine bu yöntemde gaz kaçırma ya da dışkı tutamama gibi komplikasyonlar görülmez.

Longo yöntemiyle yapılan hemoroid ameliyatı: Ülkemizde 15 seneden beri uygulanan bu yöntemle insanlarda sinir ağlarının fakir olduğu makat içi bölgesine gidilir ve ameliyat burada gerçekleştirilir. Bu bölgelerde sinir ağları oldukça az olduğu için ağrılar da oldukça azdır. Kişilere üçüncü ve dördüncü derecedeki basur sorunları için yapılan bu ameliyat, ayrıca makat sarkması sorunlarında da uygulanabilir. Bu ameliyatın başarı oranı oldukça yüksektir ve en gelişmiş teknolojilerle yapılır. Bu yöntemle gerçekleştirilen ameliyatlarda kişinin bağırsağında herhangi bir damar kesilmesi ya da dikilmesi olmadığı için tuvalet esnasında ıkınmalar nedeniyle hemoroid memelerinin tekrar oluşması zordur. Bu yöntem yaklaşık 30 dakika kadar sürer.

Genel olarak ameliyattan sonra görülen komplikasyonlar
" } ] }