{ "title": "İmplant Ameliyatı", "image": "https://www.ameliyatlar.gen.tr/images/implant-ameliyati.jpg", "date": "19.01.2024 15:46:43", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "İmplant ameliyatı, son zamanlarda oldukça artmış olan bir diş tedavi yöntemidir. İnsanların, hasar görerek kullanılmaz hale gelmiş dişlerinin yerine yeni diş yapılması için uygulanan operasyonlardan oluşan işleme implant ameliyatı denilmektedir. İmplant ameliyatı, ağız içerisinde yapılan cerrahi bir operasyondur. Bu operasyon birçok kişiye ilk başta oldukça ürkütücü gelmektedir. Fakat gelişmiş olan tıp ve aynı zamanda ilaçlar nedeniyle bu ameliyatlarda çok korkulacak durumlar bulunmaz. Diş implantı, genellikle titanyumdan yapılır ve insanlarda cerrahi yöntemlerle ağız içerisine yerleştirilerek kullanılır. İmplant, aslında insanlarda diş kökü görevi görerek önemli bir görevi üstlenmiş olmaktadır. İmplant ameliyatı için net bir süre söylemek oldukça yanlıştır. Çünkü bu ameliyat birçok unsura göre değişiklikler gösterebilir. Bunlardan biri kişinin implant yapılacak diş bölgesinin sağlığıdır. Eğer kişinin bu bölgelerinde iltihaplar varsa bir süre bu iltihapların giderilmesi için ilaç tedavileri yapılır. Bunun yanında implant ameliyatının süresini etkileyen bir diğer durum ise insanlarda implant yapılacak diş sayısıdır. Çünkü insanlarda implant ameliyatı kaç dişe uygulanırsa süre o kadar uzar. Kişilerin implant ameliyatını hangi dişlerine yapacağı önemlidir. İmplant ameliyatı, ortalama olarak 1-2 arasında değişiklikler gösterebilir. Bu süreç içerisinde anestezi süresi ve steril ortam hazırlıkları da dahildir.

İmplant ameliyatı ağrı yapar mı?

Aslında implant ameliyatı, tüm cerrahi operasyonlarda olduğu gibi bu durumlarda da insanlarda bazı rahatsızlığa neden olur. Özellikle ameliyat sonrasında anestezi etkilerinin yavaş yavaş geçmesi durumunda hafif ağrılar meydana gelebilir. Bazı insanlarda herhangi bir ağrı görülmeyebilir. Fakat doktorlar yine de hastalara, oluşabilecek ağrıların giderilmesi için hem de oluşabilecek iltihapların önüne geçilebilmesi için ilaçlar verecektir. Bu ilaçların düzenli bir şekilde kullanılması hasta için daha iyi olacaktır.

Ameliyat öncesi

İmplant ameliyatı öncesinde doktor, hastaya bazı bilgiler verecektir. Özellikle kişi bir süre önceden başlayarak doktorunun verdiği gargarayı kullanmalıdır. Daha sonra ise önleyici bir tedbir olarak kişide ameliyat öncesinde antibiyotik ilaçlar kullandırılır. Çünkü bazen diş köklerinde iltihaplar meydana gelmiş olabilir. Bu durumda ameliyat çok daha kötü geçecektir. İmplant ameliyatı öncesinde kişinin en az bir gece önceden başlayarak herhangi bir şey yiyip içmemesi gerekmektedir. Bu durum birçok ameliyatta olduğu gibi implant ameliyatında da geçerlidir.

Ameliyat aşaması

İmplant ameliyatı yapılmaya başlanır başlanmaz, öncelikle kişinin ağı lokal anesteziyle iyice uyuşturulması gerekmektedir. Ağzı içi tam olarak uyuşturulduktan sonra kişinin diş etlerine atılacak olan küçük bir kesit ile operasyon başlar. Diş altında bulunan kemiklere bu kesi sayesinde ulaşılır ve özel matkaplar sayesinde takılacak implant için kemiğe delik açılır. Bir diğer aşamada ise implantı boşluğa vidalanır. Daha sonra diş etleri implant üzerine kapatılarak iki dikiş ile kesi kapatılır. Daha sonra kişinin birkaç ay boyunca implantı sıkıca kişinin kemiğine bağlanır. Son aşamada implantın zamanla yeniden ortaya çıkmasıyla başlar ve implantın üzerindeki diş etleri üzerine küçük bir kesi atılır. Bu şekilde implant açığa çıkarılarak implantın izi alınır. Bu şekilde diş tacı oluşturulur. Böylece dişin kalıbı alınarak implant işleminin sonuna gelinir.
" } ] }