{ "title": "Reflü Ameliyatı", "image": "https://www.ameliyatlar.gen.tr/images/reflu-ameliyati.jpg", "date": "19.01.2024 15:23:20", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "
Reflü ameliyatı, mide rahatsızlıkları olan kişilerin ilaç ile tedavilerde sonuç alınamaması sonrasında yapılır. Reflü ameliyatında bir organın kesilmesi çıkarılması gibi bir durum söz konusu değildir. Mide içerisinde oluşan hasarlar onarılır ve düzeltilir. Buna dayalı işlemler yapılır.

Reflü ameliyatı öncesi alınacak önlemler nelerdir?
Reflü ameliyatı, kapalı yöntemle yapılan bir ameliyattır. 1,5-2,5 saat kadar sürebilen bir ameliyattır. Ameliyat esnasına karında beş adet kesi yapılır ve bu kesiklerden küçük kanüller konulur. Kanüllerin biri karbondioksitle şişirilerek çubuk şeklinde bir teleskopik cihaz katına gönderilir ve içi monitöre yansıtılır. Diğer kanüllerde kullanılarak farklı özelliği olan ameliyat aletleri karın içerisine gönderilir. Düzeltilecek olan kısımlar bu ameliyat aletlerle düzenlenir. Diyaframda delik varsa yeniden doğal ehline getirilecek şekilde dikilir.

Reflü ameliyatı sonrası, reflü ameliyatının ardından şiddetli ağrılar hissedilmez. Ameliyatın ilk gecesi sırtta biraz ağrı olabilir. Ameliyatın ertesi gününde hasta sıvı bir şeyler tüketebilir. İlk iki hafta hastalarda yutma güçlükleri yaşanabilir. Bu nedenle ilk iki hafta sıvı gıdalar alınmalı yavaş yavaş katı gıdaya geçilmelidir. Et, ekmek gibi gıdalar üçüncü haftadan sonra alınmaya başlanmalıdır. İlk aylarda hastalarda midede şişlik yaşama belirtileri yaşanabilir. Daha sonra geçecektir.
" } ] }