{ "title": "Rinoplasti Ameliyatı", "image": "https://www.ameliyatlar.gen.tr/images/rinoplasti-ameliyati.jpg", "date": "21.01.2024 06:45:42", "author": "özlem eren", "article": [ { "article": "Rinoplasti ameliyatı, burundaki bazı rahatsızlıkların düzeltilmesi ya da sadece burnun özelliklerinin değiştirilmesi için yapılan cerrahi müdahaledir. Kısaca burun estetiği olarak da tanımlanır. Son zamanlarda burnundaki yapısal bozukluktan dolayı doktora giden ve rinoplasti ameliyatı olan insan sayısında çok artış olmuştur.

Rinoplasti, burnun mevcut görünüm ve fonksiyonlarını düzeltmek amacıyla burnun kemik ve kıkırdağını yeniden şekillendirilerek yapılan güvenli ve hayati tehlikesi olmayan bir uygulamadır. Rinoplastinin amacı yüzün diğer özellikleriyle uyum sağlayarak, burnun estetik olarak düzeltilmesidir işlemidir.

Burnunuz yüzünüzle uyum sağlamalıdır. Eğer burnunuzda eğimli bir kemer varsa, burnunuzun uç kısmı aşırı şekilde sarkıksa veya burnunuzun aşırı kalın veya ince olmasından ötürü burnunuz yüzünüzün geri kalanıyla orantısız görünüyorsa, rinoplasti bu sıkıntıların giderilmesi için mükemmel bir çözüm yoludur.

Rinoplasti (Burna yeniden şekil verilmesi) görünümünüzü değiştirerek kendinize olan güveninizi arttırabilir ve sağlığınıza olumlu yönde katkıda bulunabilir. Burnun görünümünü olumlu yönde değiştiren bu cerrahi uygulama genel olarak bakıldığında sadece burnunuzun değil, yüzünüzün de görünümünü iyileştirir.

Rinoplasti ameliyatında yapılan kesilerin büyük bir kısmı gözle görülmez çünkü bu kesiler burun içi alanlarda yapılmaktadır. Bazı uygulamalarda cerrahi kesi burun deliklerini birbirinden ayıran cilt kısmında yapılabilmektedir. Bu süreçler dahilinde belirlenen kadar kemik ve kıkırdak çıkarılır veya yeniden şekillendirilmiş bir burun oluşturmak üzere yeniden düzenlenir. Ameliyat yapılırken burun içerisine tampon yerleştirilir ve ameliyattan sonraki sabah bu tampon çıkarılır. Burun ateli genellikle ameliyattan bir hafta sonra çıkarılır. Bu zaman diliminde yedi gün süreyle burun kanatlarına bant uygulanır ve ardından bu bantlarda çıkarılır. Ameliyat sonrasında burunda ve yüzde oluşan morluk ve şişliğin büyük bölümü çoğunlukla ameliyattan sonraki iki hafta gibi bir süreçte kaybolur.

Ameliyattan sonraki ilk bir ay boyunca ağır faaliyetlerde bulunulmamalıdır. Bu geçen süre zarfında direk yüze gelen güneş ışınlarından ve burnu yaralayabilecek her türlü sert darbeleri oluşturacak faktörlerden uzak durulmalıdır. Gözlük kullanılıyorsa, bu gözlük burnun üzerine yük binmeyecek şekilde tasarlanmalı ya da bu ağırlığı önlemek için bant kullanılmalıdır.
" } ] }