{ "title": "Şeker Ameliyatı", "image": "https://www.ameliyatlar.gen.tr/images/Seker-Ameliyati-53.png", "date": "21.01.2024 08:43:18", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "
Şeker ameliyatı, Şeker hastalığı derecesine göre gruplara ayrılır. İlk olarak hap ile tedavi edilir. Eğer şeker yükselmeye devam ederse doktor tavsiyesi ile insülin kullanılmaya başlanır. İnsülin iğnesinden sonra da şeker yükselmesi devam ederse ameliyat edilir. Şeker hastalığı tıp dalında ileal ınterpozisyon olarak bilinir. Şeker hastası bireyin kullandığı haplara ve insülin iğnelerine rağmen şekeri yükseliyorsa eğer şeker hastalığı ameliyatı doktorlar tarafından önerilir. Şeker hastalığı ameliyatı toplum arasında çok bilinmez. Şeker hastalığın diğer bir adı da diyabettir. Diyabet hastaları şeker hastalığı ameliyatı sonrasında sadece şeker haplarında veya iğnelerinde kurtulmaz. Aynı zamanda yüksek tansiyon ve kolesterol için kullandığı hapları da bırakır.

Şeker ameliyatı nasıl yapılır?

Şeker hastalığı tıp dalında ileal ınterpozisyon olarak bilinir. Şeker hastası bireyin kullandığı haplara ve insülin iğnelerine rağmen şekeri yükseliyorsa eğer şeker hastalığı ameliyatı doktorlar tarafından önerilir. Şeker hastalığı ameliyatı toplum arasında çok bilinmez. Şeker hastalığın diğer bir adı da diyabettir. Diyabet hastaları şeker hastalığı ameliyatı sonrasında sadece şeker haplarında veya iğnelerinde kurtulmaz. Aynı zamanda yüksek tansiyon ve kolesterol için kullandığı hapları da bırakır. İnsan vücudunda ameliyatla bağırsakların yer değiştirmesi sonucunda yapılan bir ameliyattır. İnsülin hormonunun önündeki doku direncini ortadan kaldıran, ince bağırsakların besin ile temas etme sırasında yapılan bir değişikliktir. İleal interpozisyon sonrasında ince bağırsakların salgılanımı yapılan vücutta bulunan gpl 1 hormonunun salgısını sağlam bir şekilde salgılamasına sebep olur. Günümüzde hap ve insülin ile şeker hastalığını tedavi etme yöntemi daha yaygındır. Fakat bu yöntemler hastalığın sadece o anlık iyileşmesine sebep olur. Şeker hastalığı ameliyatında sonra hastanın şeker ve kan değerleri sağlıklı bireyin kan değerleri ile aynı olur. O yüzden doktorlar şeker hastalığına kesin çözüm olması için ameliyatı önerir. Her ameliyatın hayati riski bulunur fakat şeker hastalığının ameliyatı çok riskli değildir.

Şeker ameliyatının riskleri nelerdir?

Şeker ameliyatından sonra hasta herhangi bir risk taşımaz. Eğer ameliyattan sonra hastanın şekerinde yükselme olursa doktora başvurulması önerilir.
" } ] }