{ "title": "Şeker Hastalığı Ameliyatı", "image": "https://www.ameliyatlar.gen.tr/images/seker-hastaligi-ameliyati.jpg", "date": "20.01.2024 11:01:34", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Şeker Hastalığı Ameliyatı genelde şekeri ilaçlarla ya da insülin tedavisi ile bile düşmeyen hastalara yapılır. Şeker hastalığının bilinen tüm tedavilerinden en iyisi Şeker Hastalığı Ameliyatı kabul edilir. Bu ameliyat ile hastalar sadece şeker haplarını değil, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol için kullandıkları ilaçları da bırakır.

Şeker Hastalığı Ameliyatı aslında bağırsakta yapılan bir ameliyattır. Bağırsakta yer değişimi sağlanır. Yani bağırsağın başı ve sonu yer değiştirir. Ameliyatta insülin hormonun önündeki doku direnci azaltılır. Şeker Hastalığı Ameliyatı olan hastaların yüzde doksan beşi yukarıda bahsettiğim ilaçların hiçbirini kullanmamaktadırlar.

İnsülin direncinin fazla olması hastanın kalp krizi geçirme olasılığını artırır. Ancak insülin direnci insandan insana farklılık gösterir. Bunun nedeni ise her insanın metabolizması farklı çalışmaktadır. Ameliyatla birlikte bu riskten da kurtulmuş olursunuz.

Şeker Hastalığı Ameliyatından Sonra Yaşam Nasıl Olmalı
Şeker Hastalığı Ameliyatından sonra dikkat etmezseniz eğer birçok olumsuz nedenlerle karşılaşabilirsiniz. Ameliyat öncesi şeker hastalığı yüzünden çıkan yaralar kendinize dikkat etmezseniz ayak bölgesinde yine çıkar ve konforlu bir hayat yaşayamazsınız. Ameliyat oldum diye düşünüp çok tatlı şeyler yerseniz eğer böbrek yetmezliği sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Bu hastalık diyalize kadar gidebilir. Aynı sebep ile gözde görme bozukluğu yaşayabilirsiniz. Anlatmak istediğim siz istediğiniz kadar ameliyat olun. Ameliyat sonrası kendinize iyi bakmazsanız yine aynı sorunları yaşayabilirsiniz.
" } ] }