{ "title": "Sinüzit Ameliyatı", "image": "https://www.ameliyatlar.gen.tr/images/sinuzit-ameliyati.jpg", "date": "20.01.2024 08:41:04", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Sinüzit ameliyatı, genellikle başarılı sonuçlara ulaşılabilen bir ameliyattır. Fakat bu ameliyatı olmadan önce kesinlikle kişilerin iyi düşünmesi gerekmektedir. Kişinin ameliyat olmasını gerektiren problemlere bakılması, ameliyat kararı almakta yardımcı olacaktır. Sinüzit ameliyatı yapılmadan önce kişilerde sinüzit hastalığı tedavileri yapılmalıdır. Yani bu tedaviler yapılmadan kesinlikle ameliyat yapılmamalıdır. Bu tedavi sürecinde doktorun, hastayı klinik olarak takip etmesi gerekmektedir. Sinüzit sorunu, insanlarda çok büyük belirtilere neden olmaktadır. Özellikle geniz akıntısı ve baş ağrısı en büyük belirtilerdir. Bu belirtilerin zamanla daha da artması nedeniyle kişiler bu sorundan kurtulmak isterler. İşte bu sorunların giderilmesinde sinüzit ameliyatı çok büyük bir rol oynamaktadır. Ameliyat yapılmadan önce kişinin burun bölgesi bilgisayarlı tomografiler çekilerek derin bir şekilde incelenir. Bu sırada ameliyat yapılırken nasıl bir yol izlenileceği planlanır ve daha sonra ameliyat aşamalarına geçilir. Sinüzit tedavisinde teknik bir konu olan sinüzit ameliyatı, çok hassas bir ameliyattır. Bu nedenle doktorların çok dikkatli bir şekilde ameliyat yapmaları gerekmektedir. Sinüzit ameliyatı daha önce de söylediğimiz gibi genellikle başarı elde edilen operasyonlardandır. Fakat bazı insanlarda sinüzit problemi genetik bir özellik olduğu için ameliyat sonrasında belli bir zaman sonra tekrar sinüzit birikimi meydana gelebilir. Bu durum için sadece ilaç tedavileri yapılmalıdır. Eğer kişide herhangi bir kalıtsallık yoksa sinüzit sorununun sinüzit ameliyatı sonrasında tekrarlaması yok denecek kadar zordur.

Sinüzit ameliyatı ne zaman yapılmalıdır?

Sinüzit ameliyatının yapılabilmesi için kesinlikle daha önceden kişilerde sinüzit tedavilerinin yapılması gerekmektedir. Eğer insanlarda sinüzit hastalığıyla ilgili olan belirtiler yoksa bu durumda kişide sinüzit ameliyatı yapılmamalıdır. Fakat bu durum insanlarda burun bölgesinin iltihaplanmasına neden olacağı için kesinlikle önlem alınmalıdır. Bunun yanı sıra sinüzit ameliyatının yapılabilmesi için bazı tedaviler yapılmalıdır. Bu sayede kişide burun mukoza örtüsü yatışır ve ameliyat sırasında meydana gelebilecek kanama riski düşer. Yani bu ilaç tedavileri ameliyat öncesinde şarttır.

Sinüzit ameliyatı nasıl yapılır?

Sinüzit ameliyatı çok dikkatli bir şekilde yapılması gereken bir ameliyattır. Çünkü insanlarda burun bölgelerinde bulunan sinüs boşlukları ve sinüs kanallarını oluşturan kemikler hemen hemen bir kâğıt kadar incedir. Yani cerrahın yapacağı en küçük hatala bile sinüzit ameliyatı sırasında çok ciddi problemlere neden olacaktır. Bu ameliyat için kişide genel anestezi yapılmalıdır. Bu şekilde kişi uyutulduktan sonra ameliyata başlanır. İlk olarak kişinin burun bölgesinden girilerek sinüs bölgesine ulaşılır. Burada sinüslerin görevini tekrar yapması için bazı temizlikler yapılır. Bu temizlik, traşlamaya yapılan özel aletlerle yapılmaktadır. Bu ameliyat yapılırken kişilerde mikro kameralar kullanılarak yapılan ameliyat monitörden izlenir. Ameliyatın son derece teknolojik aletlerle yapılması nedeniyle oluşabilecek riskler son derece azdır. Yaklaşık olarak 45 dakika kadar sürmektedir. Fakat hastalığın durumuna göre sinüzit ameliyatı 2 saate kadar uzayabilir.

Ameliyat sonrasında

Sinüzit ameliyatı sonrasında ilk gün kişiler bir gün hastanede bekletilmektedir. Bu durum olası kanamalara karşı bir önlemdir. Hastaların bu sinüzit ameliyat sonrasında bol bol istirahate ihtiyaçları vardır. Bunun için kişilerin rahat bir şekilde dinlenebilecekleri bir yer gerekmektedir. Hastalar kendilerini 20 derece kadar doğrultacak bir yerde yatmaları gerekmektedir. Kişi taburcu olduktan sonra ara ara yürüyüşler yapabilir. Fakat bölgenin enfeksiyonlardan korunması gerekmektedir.

Sinüzit ameliyatı sonrasında burun bölgesinde herhangi bir ağrı görülmez. Eğer kişide basit ağrılar görülüyorsa doktorunuz ağrı kesici ilaçlar vererek bu ağrıların giderilmesini sağlarlar. Ameliyat sonrasında burnun temizlenmesi ve rahatlatılması için tuzlu su ve bu içeriğe sahip spreyler kullanılır. Yaklaşık iki ay kadar bir süre sonra hasta tamamen iyileşmiştir.
" } ] }