{ "title": "Yüz Ameliyatı", "image": "https://www.ameliyatlar.gen.tr/images/yuz-ameliyati.jpg", "date": "21.01.2024 22:23:37", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Yüz ameliyatı, tıpta ritidektomi olarak adlandırılan cerrahi sayesinde yüz ve boyun bölgesinde meydana gelen kırışıklıklar gözle görülür şekilde düzeltilmektedir. Yüzünde oluşan yaşlanma belirtilerinden rahatsız olan kişiler yüz ameliyatı ile bu belirtilerden kurtulabilir.

Yüz ameliyatı hangi durumlarda yapılır?
Yüz ameliyatları ile gençleşme, kaş kaldırma, kırışıklık onarma, kaş düzeltme ve göz kapağı ameliyatları da yapılmaktadır. Yüz ameliyatları sonuçlarında etkili olan birçok seçenek bulunmaktadır. Bu seçenekler;
Yüz ameliyatı neleri düzeltmez?

Yüz ameliyatı kişinin temel görünümünü değiştirmez ve yaşlanma sürecini durdurmaz. Yüz ameliyatı sadece cerrahi ile yapılabilmektedir. Cerrahi harici tedavi yöntemleri yalnızca zamanı ertelemeye, gerçekleştirilen operasyonun sonuçlarına yardımcı olabilir.

Yüz ameliyatı kimler için uygundur?

Yüz ameliyatı kişisel bir işlemdir ve bu işlem başkalarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ya da kişinin kendini kusursuz görmesi için uygulanmamalıdır. Yüz ameliyatı, kişi yüzü ile alakalı fiziksel rahatsızlık duyuyorsa ve bu rahatsızlık kişiyi ciddi anlamda etkiliyorsa gerçekleştirilmelidir.

Yüz ameliyatından beklentiler nasıl olmalıdır?

Yüz ameliyatında beklenti ve güvenirlik büyük oranda kişinin istekleri ile alakalıdır. Kişi isteklerini cerraha açık bir dil ile anlatmalıdır. Doktor bu yönde hastasında bazı sorular sorar ve bu sorular doğrultusunda operasyona karar verilir. Doktor hastasına;
Ameliyatı neden istediğini, beklentilerini ve istediği sonucu sorar. Hastaya tıbbi geçmişi ile alakalı sorular ve ilaçlara karşı alerjilerinin olup olmadığını, devamlı kullandığı ilaçların varlığını, alkol, sigara kullanıp kullanmadığını ve daha evvel herhangi bir operasyona maruz kalıp kalmadığını sorar. Bu sorulara verilen cevaplar karşılığında seçenekler ve risk faktörleri tartışılır, ameliyat anında kullanılacak anesteziye karar verilir. Cerrah hastayı ilk olarak belli tahlillere tabii tutarak sağlık kontrolünden geçirir.

Yüz ameliyatı nasıl yapılır?

Yüz ameliyatı hastanın rahatlığı bakımından genel anestezi yardımı ile yapılmaktadır. Hastanın isteklerine bağlı olarak yüz germe ve boyun germe ameliyatında sınırlı kesiler kullanılır. Geleneksel yüz germe kesileri şakaklarda saç çizgisinden başlayarak kulak etrafına kadar devam eder ve kafatasının alt kısmında biter. Yüzde, gerdanda ya da boyundaki yağlar şekillendirilir ya da dağıtılabilir. Altta kalan doku yeniden yerleştirilir. İşlemler tamamlandıktan sonra deri kaplanır ve fazla deri alınır. Boyun bölgesinde oluşan izlerden kurtulmak amacıyla çene altından başka bir eksi açılması gerekebilir. Açılan kesiler yapıştırıcı ya da dikiş kullanılarak kapatılır. Kesi izleri iyileştiğinde yüz ve kulağın kıvrımları, saç hattı bu izleri gizler. Yüz ameliyatından sonra sonucu görebilmek için belli bir süre beklenmesi gerekir. Yüzde oluşan şişlikler ve izler ortadan kayboldukça ameliyatın sonuçları ortaya çıkar.

Yüz ameliyatının riskleri nelerdir?
Yüz ameliyatından önce ve sonra doktorun talimatlarına eksiksiz uyulması ameliyatın başarısını büyük oranda etkiler. Ameliyattan sonraki iyileşme sürecinde aşırı zorlama gerektiren işlerden kaçınılmalıdır. Baş bölgesinden giyilebilecek her türlü kıyafeti giyerken çok dikkatli olunmalıdır. Şişliklerin tamamen geçmesi yaklaşık olarak 6 ay sürebilir. Bu süre zarfı içinde güneşten kaçınmak elde edilecek sonuç için önemlidir.
" } ] }