{ "title": "Yüz Germe Ameliyatı", "image": "https://www.ameliyatlar.gen.tr/images/yuz-germe-ameliyati.jpg", "date": "21.01.2024 04:03:23", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Yüz germe ameliyatı, yüz zaman içinde yer çekimi, güneş, çevresel faktörler, yaşlanmanın etkileri gibi nedenlerden dolayı canlılığını, esnekliğini ve sağlığını yitirerek, yorgun ve kırışık bir görünüm kazanır. Yüz germe ameliyatları yüzde bu etkenlerden dolayı oluşan deformasyonu gidermek amacıyla gerçekleştirilir. Ameliyat yaşlanmayı durdurmaz. Yüz germe ameliyatında amaç, kişiye daha sağlıklı, daha genç bir görünüm kazandırmaktır. Bu ameliyat sayesinde kişinin özgüveninde artış yaşanırken, kişi kendini daha genç hissettiği için yaşamdan daha fazla zevk alır. Gelişmiş ülkelerde yüz germe ameliyatları en fazla uygulanan estetik operasyonlardan biridir. Yüz germe ameliyatı olmayı düşünen kişiler, ameliyatın nasıl yapıldığını, görünümün nasıl etkileneceğini ya da ameliyatla alakalı neler beklemesi gerektiğini öğrenmek için mutlaka bir uzmana danışarak gerekli bilgiyi almalıdır. Cilt tipi, kişinin doku yapısı, temel kemik yapısı, cildin gerginlik oranı, cildin etnik yapısı uygulanan yüz germe ameliyatını değişik şekillerde etkileyebilir. Bu tür konular hakkında kişi ameliyat öncesinde detaylı bir şekilde aydınlatılmalıdır.

Yaşlanma ile yüz ve boyun bölgesindeki deri ve dokular gevşemeye başlar, çizgi ve kırışıklıklar meydana gelir. Zaman ilerledikçe bu izler derinleşerek daha belirgin bir görünüm kazanır. Yanaklarda bulunan yağ dokular aşağı doğru sarkmaya başlar ve yüzden boyuna geçiş alanı azalır. Çenenin ayrıntıları kaybolur. Gıdık ve çene altında adeta yeni bir çene oluşur. Kişi kendini ne kadar enerjik ve genç hissetse de yüz ve boyun bölgesi yorgun ve yaşlı durur. Yüz germe ameliyatında boyunda da yılların getirmiş olduğu izler varsa bu izlerde tamir edilir. Yüz germe ameliyatı son 20 yıldır adeta bir çığır yaratmıştır. Daha önceki yıllarda gerçekleştirilen ameliyatlarda kişinin geçirmiş olduğu ameliyat dışarıdan bariz bir şekilde belli, cilt fazlasıyla gerilmiş ve doğal olmayan bir görüntü yaşanabilmekteydi. Ancak günümüzde yapılan yüz germe ameliyatlarında eski ameliyatlar gibi istenmeyen sonuçlar yaşanmamakta, istenmeyen sonuçlara neden olan teknikler kullanılmamaktadır. Yüz germe ameliyatlarında hastanın beklentileri ve kişisel istekleri sonucu belirlemekte önemli rol oynamaktadır. Yüz germe ameliyatlarıyla birlikte sıkça uygulanan ameliyatlar kaş germe, alt ve üst göz kapağı kaldırma ameliyatlarıdır ve bu ameliyatların başarı oranları da oldukça yüksektir. Boyunda yağ emilme işlemi de sıkça yüz germe ameliyatı ile yapılmakta ve dengesiz görünüm ortadan kaldırılmaktadır. Ameliyatta uygulanan kesi saç derisinde ve kulak konturları etrafında kaldığı için dışarıdan fark edilmeyecek şekilde olur. Kulak saçla kapatılamasa bile izler çok belirgin olmaz.

Yüz germe ameliyatı öncesi değerlendirme

Ameliyat öncesi ve sonrasında hasta için uygun görülen bakım önerileri ameliyatı gerçekleştirecek cerraha göre farklı şekillerde olabilir. Operasyon öncesi hastanın beklentileri, endişeleri ve soruları için cerrahı ile uzun süreli konuşulmalıdır. Cerrah hastasına en uygun tekniğin ne olduğunu, beklentilerini ne derece karşılayabileceğini, ameliyatın kısa ve uzun dönem sonuçlarını ve oluşabilecek komplikasyonları detaylı bir şekilde anlatır. Aynı konuşmadan ameliyatta kullanılacak anestezi türüne karar verilir. Ameliyattan önce ameliyat sonrasına referans amacıyla fotoğraflar çekilir.

Yüz germe ameliyatı nasıl yapılır?

Derin bir yüz germe ameliyatı yapılacaksa ameliyatta genel anestezi kullanılır. Fakat tercihe göre derin sedasyon anestezide kullanılabilir. Boyunda oluşan fazla yağ dokusu alınacaksa çenenin alt kısmında 5-10 mm boyutunda insizyon yapılır. Dengeli bir şekilde liposuction kullanılarak boyun fazla yağ dokusu alınır. Yüz germe ameliyatında kullanılan cilt kesisi saç ve kulak konturları arasında saklanır. İnsiyonlarda saç kaybı yaşanmaz ve saçlar istenilen şekilde kullanılabilir. Derinin altında bulunan yapılar yeniden yapılandırılır ve genç yaş pozisyonunda tespit edilir. Ardından gerginliği sağlamak için yüz derisi yeniden şekillendirilerek yumuşak doku üzerine yayılır. Saç çizgisi hizalanır ve fazla deri çıkarılır. İnce dikiş materyalleri kullanılarak açılan kesiler kapatılır. Kesiler genelde herhangi bir iz bırakmadan iyileşir. Ameliyat sonrasında yüze çok baskı yapmayan bir sargı kullanılır. Hasta ameliyat günü ya da ertesi gün hastaneden taburcu edilir.

Yüz germe ameliyatı sonrası

Yüz germe ameliyatından bir gün sonra dren alınarak, yüze uygulanan sargı elastik bir bandaj ile değiştirilir. Bu bandaj birkaç gün boyunca kullanılmalıdır. Dikişler 2 hafta boyunca uygun kremler kullanılarak nemli tutulur. 5 gün boyunca antibiyotik tedavisine devam edilir. Anormal bir şekilde kızarıklık, irin, ağrı gibi komplikasyonlar görüldüğünde zaman kaybetmeden doktora başvurulmalıdır. Dikişler iyileşme sürecine bağlı olarak 1 hafta 10 gün içinde alınır. Hasta ilk iki hafta fazla hareketten kaçınmalıdır ve güneşe maruz kalmamalıdır. 2 hafta sonra hasta günlük hayatına dönecek şekilde iyileşmiş olur.
" } ] }