Revizyon Burun Ameliyatı Riskleri ve Sonrası
11 Temmuz 2024

Revizyon Burun Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Revizyon Burun Ameliyatı

Revizyon burun ameliyatı, yüzle uyumlu olmayan ve estetik açıdan beklenen sonuçları vermeyen burun yapısının düzeltilmesi amacıyla yapılan estetik bir cerrahi müdahaledir. Bu operasyonda burun yapısındaki kemik ve kıkırdak dokularda değişiklikler yapılarak, burun yeniden şekillendirilir ve varsa fonksiyonel sorunlar düzeltilir. Bu ameliyatlar güvenli olup, risk oranları düşüktür. Hem hastanın istediği burun şekli oluşturulur hem de solunumla ilgili sorunlar giderilir. Ancak bazı durumlarda hastalara ikinci bir ameliyat, yani revizyon burun ameliyatı yapılması gerekebilir.

Burun ameliyatından sonra sorunları düzelmeyen ya da hala sorunlarının devam ettiğini düşünen hastalara revizyon ameliyatı yapılabilir. Bu hastalarda yeni burun şeklini beğenmeme ya da solunumla ilgili sorunlar olabilir. Bazı hastalar ise yeni burun şeklinde tekrar değişiklik yapılmasını isteyebilir. Burun ameliyatı kişiye özel yapılan bir operasyondur ve kişinin istekleri doğrultusunda tamamlanır. Hastalar alınan sonuçtan ne kadar memnun kalırsa, ameliyat o kadar başarılı olur. Ancak revizyon burun ameliyatı, ilk ameliyata göre hasta ve doktor açısından daha zor koşullarda gerçekleştirilir. Estetik cerrah, hastayı rahatlatmalı, tüm bilgilendirmeleri yaparak hastanın güven sorununu gidermeli ve revizyon sayesinde istenen sonuçlara ulaşılacağını hastasına aktarmalıdır.

Revizyon Burun Ameliyatı Ne Zaman Yapılmalı?

Burun ameliyatı yapılan hastaların yeni burun şekli hemen belli olmaz. Ameliyatın ardından burunda ve yüzde meydana gelen şişlik ve morluklar, yeni şeklin ortaya çıkmasını geciktirir. Bu şişlik ve morlukların geçmesi için belirli bir süre beklenmelidir. Hastalar yeni burunları hakkında aceleci kararlar vermemelidir. Ortalama olarak 6 ay ila 1 yıl arasında, yapılan işlemlere bağlı olarak yeni burun şekli ortaya çıkar. Revizyon burun ameliyatı kararı için bu süreyi beklemekte yarar vardır. Daha önce yapılan revizyon ameliyatlarda başarı oranı daha düşük olacaktır.

Revizyon Burun Ameliyatını Hangi Doktor Yapmalıdır?

Eğer ilk ameliyattan sonra revizyon ihtiyacı duyulursa, bunu ilk burun ameliyatını yapan doktorun yapması uygundur. Özellikle ilk ameliyattan sonra dokularda iyileşme sorunu yaşanmazsa, ikinci ameliyatı da aynı doktorun yapması doğrudur. Doktor, daha önce burun içinde ve dış yapısında yapılan değişiklikleri bildiğinden, revizyon işlemlerine daha iyi karar verecektir. Bu durum, revizyon ameliyatının başarısına yansıyacaktır.

Revizyon Burun Ameliyatında Doku İhtiyacı Nasıl Karşılanır?

Revizyon ameliyatı, ilk ameliyatta yapılan değişiklikler üzerinde düzeltme yapılmasını sağlar. Burun şekli düzeltilerek yeniden yapılandırılır. Bu nedenle ameliyatta kıkırdak ihtiyacı oluşabilir. Daha önceki ameliyatta kıkırdak dokular kullanılmışsa, vücuttan başka yerden kıkırdak doku alınabilir. Bu durumda hastanın kulak kepçesinden ya da kaburga kıkırdaklarından yararlanılır. Kulaktan alınan kıkırdaklar, hastaya sorun yaratmaz. Sadece kıkırdak alındıktan sonra bir gün kadar kulak bandajlı kalır. Eğer bunlar yeterli gelmezse, kaburga kıkırdakları kullanılabilir. Hastanın kendi vücudundan kıkırdak alınmasını istememesi halinde, sentetik ürünler ya da kadavra kıkırdakları kullanılabilir. Ancak bu durumlarda vücudun dokuyu kabul etmemesi ya da volüm azalması gibi problemler yaşanabilir. Uzmanlar, bu konuda her zaman hastanın kendi dokularının kullanılmasını tavsiye ederler.

Revizyon Burun Ameliyatı Neden Yapılır?

Hastanın ikinci bir ameliyat istemesi genellikle nefes almada sorun yaşamasından ya da istediği gibi burun şeklinin oluşmamasından kaynaklanabilir. Bu ameliyatlarda hasta memnuniyeti ön planda olduğundan, onun istediği değişiklikler revizyon sayesinde yapılır. Özellikle hastanın ilk ameliyattan sonra solunum sorunu yaşaması halinde, revizyon yapılması gerekli olur.

Revizyon Burun Ameliyatında Düşük Burun ya da Kalkık Burun İsteğinde Ne Yapılır?

İlk ameliyatta hastanın burun yapısından yeterli doku çıkarılmadıysa, hasta düşük burun isteğiyle revizyon yapılmasını talep edebilir. Bu istek, diğerlerine göre daha kolay yerine getirilir. Revizyon ameliyatında fazla doku alınarak, düşük burun talebi yerine getirilir. Hastanın kalkık burun isteğini yerine getirmek ise daha zor olur. İlk ameliyatta hastanın burnundan fazla doku çıkarıldığından, başka yerlerden doku alınarak burun içine ilave yapılması ve kalkık burun oluşturulması gerekir. Bunun gibi burun sırtının az alınması ya da fazla alınması gibi sorunlarda da bu yol izlenir. İlk ameliyatta burundan çıkarılan fazla dokuların yerine konması şeklinde yapılan revizyon burun ameliyatı daha zor koşullarda gerçekleştirilir.

Revizyon Burun Ameliyatında Tekrar Planlama Yapılır mı?

Bu ameliyat için estetik cerrah, aynı ilk ameliyattaki gibi planlama yapar. Burunda yapılacak düzeltmeleri belirler, doku ihtiyacı olursa bunun nasıl karşılanacağını tespit eder. Ancak revizyon burun ameliyatında burun yeniden şekillendirilemediği için, ameliyat planı da buna uygun şekilde yapılmalıdır. Deneyimli bir estetik cerrah, tüm zorlukların üstesinden gelebilir ve ameliyatın başarılı olmasını, hastanın memnuniyetini sağlayabilir. Burun ameliyatı, burun şeklini değiştirmek için yapılırken, revizyon burun ameliyatı burun şeklinde düzeltme yapmak için uygulanır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Lâyih

11 Temmuz 2024 Perşembe

Burun ameliyatı sonrası hala nefes alma sorunları yaşayanlar var mı? Bu sorunların giderilmesi için revizyon ameliyatı yeterli oluyor mu? Ayrıca, revizyon ameliyatında kulaktan kıkırdak alındığında bandaj ne kadar sürede çıkarılıyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Lâyih,

Burun ameliyatı sonrasında nefes alma sorunları yaşamak bazı hastalar için maalesef mümkündür. Bu tür durumlarda, revizyon ameliyatı genellikle sorunları düzeltmek için yeterli olabilir. Ancak, her vaka benzersizdir ve doktorunuzun yapacağı detaylı bir değerlendirme ile en uygun tedavi planı belirlenir.

Kulaktan kıkırdak alınarak yapılan revizyon ameliyatlarında, bandaj genellikle 1 hafta içinde çıkarılır. Bu süre, doktorunuzun önerilerine ve iyileşme sürecinize bağlı olarak değişebilir. Her durumda, ameliyat sonrası doktorunuzun tavsiyelerine uymak, iyileşme sürecinizi hızlandıracaktır.

Sağlıklı günler dilerim.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Migren Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Migren Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Diz Kapağı Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Diz Kapağı Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Ameliyat Çeşitleri Riskleri ve Sonrası

Ameliyat Çeşitleri Riskleri ve Sonrası

Burun Kıkırdak Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Burun Kıkırdak Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Burun Ameliyatı Sonrası

Burun Ameliyatı Sonrası

Güncel

Rahim Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Rahim Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Güncel

Dudak Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Dudak Ameliyatı Riskleri ve Sonrası