Göz Beni Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Göz beni ameliyatı, gözde oluşan leke veya benlerin cerrahi olarak çıkarılması işlemidir. İyi ve kötü huylu benler arasında ayrım yapılması önemlidir. Ameliyat sonrası dikkatli bakım ve doktor kontrolleri gereklidir; göz sağlığının korunması için önerilere uyulmalıdır.
Göz Beni Ameliyatı Riskleri ve Sonrası
10 Eylül 2024

Göz Beni Ameliyatı


Gözün Önemi ve Hassasiyeti


Göz, insan için hayati fonksiyonlarını sağlayan önemli vücut bileşenlerinden biridir. İnsan gözü, çok hassas bir yapıya sahip olduğu için en ufak bir temas sonucunda hemen etkilenir. Eğer göze herhangi bir temas olursa, gözün görme derecesi etkilenebilir.

Göz Beni Nedir?


Doğuştan veya sonradan gözün içinde "göz beni" olarak adlandırdığımız leke şeklinde oluşumlar meydana gelebilir. Göz beni, kişinin rahatsızlık hissetmesine neden olur çünkü sürekli gözün içinde bulunur. Göz beninin iyi huylu ve kötü huylu olmak üzere iki çeşidi vardır. Bu nedenle göz beninin gözde belirgin hale geldiği zaman doktora başvurulması önemlidir. Kötü huylu olduğu zaman göze yayılabilir ve görme derecesini ciddi bir şekilde düşürebilir.

İyi Huylu ve Kötü Huylu Göz Benleri

İyi huylu göz beni her ne kadar iyi huylu olsa da gözün görme derecesini etkileyebilir ve zamanla göze yayılabilir. İlk doktora gidildiğinde uzman doktorlar tarafından göz damlası tavsiye edilebilir çünkü kimi göz beni daha yeni oluşma aşamasında olduğu için göz damlası ile yok edilebilir. Ancak en son tedavi yöntemi olarak göz beni ameliyatı düşünülmelidir. Göz damlası ile yapılan tedavi her zaman kesin çözüm vermeyebilir.

Göz Beni Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göz beninin iyi huylu olduğu zaman ameliyat ile aldırılabilir. Ancak kötü huylu olması durumunda ilk olarak göz beni için kemoterapi uygulanır. Kemoterapi sürecinde kullanılan ilaçlar göz beninin alınmasını sağlar. Göz beni ameliyatı iki farklı şekilde yapılır:

  • Göz bebeklerine yakın olmayan göz benleri kesme ve çıkarma yöntemleri ile ameliyat edilir.
  • Göz bebeklerine yakın olan göz beni ise konjunktiva adı verilen tıbbi yöntem ile alınır. Bu yöntemle göz bebeğindeki saydam yapı kaldırılır ve göz benine neden olan pigment alınır.

Göz Beni Ameliyatı Riskleri

Görme kaybı yaşayan bir hasta, eski sağlığına kavuşamayabilir. Bu nedenle çok titiz ve özenli bir ameliyat yapılmasına dikkat edilmelidir. Göz beni ameliyatından sonra hasta bir süre gözlerini çok yormamalıdır. Göz yorulduğu zaman göz beni tekrar oluşabilir.

Göz Beni Ameliyatından Sonra

Göz, insan vücudu için çok önemli olduğundan bakımı da oldukça dikkatli yapılmalıdır. Doktor kontrolleri ihmal edilmemelidir ve ameliyattan sonra yaklaşık iki ay kadar göz çok yorulmamalıdır. Televizyon veya telefona uzun süre bakılması önerilmez. Bayanlar göz beni ameliyatı olduktan sonra yaklaşık bir ay kadar göz makyajı yapmamalıdır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Nevzat 07 Mayıs 2024 Salı

Sağ gözümün alt köşesinde ben var. Göz doktoruna gittim ve oluşan benin iyi huylu bir ben olduğunu ve göz sağlığını tehlikeye sokacak herhangi bir sorun olmadığını belirtti. Bu görüntüsü hiç hoşuma gitmiyor. Ameliyat ile aldırmak istiyorum. Ancak bu seferde sağlıklı gözümden olmaktan korkuyorum. Ne yapabilirim sizce ameliyat olmalı mıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Nevzat,

Göz altındaki benin estetik olarak rahatsızlık verdiğini anlıyorum. Eğer doktorun bu benin iyi huylu olduğunu ve sağlık açısından bir risk oluşturmadığını belirttiyse, ameliyat tamamen senin estetik tercihine bağlı. Ancak, göz gibi hassas bir bölgeye yapılacak müdahalelerde uzman bir doktora danışman çok önemli. Ameliyatın risklerini ve sonuçlarını iyice araştırıp, doktorunla detaylı bir şekilde konuşarak karar vermen en doğrusu olacaktır. Sağlıklı günler dilerim!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni