Mide Kelepçe Ameliyatı Riskleri ve Sonrası
20 Haziran 2024

Mide Kelepçe Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Mide kelepçe ameliyatı, kilo problemini aşmış obezite hastalarına uygulanan bir cerrahi işlemdir. Hastaya uygun görülmesi durumunda, karar veren hekim, hastanın ön görüşmesinde hastayı bilgilendirir. Mide kelepçesi takılacak hastaların uygun olmaması durumunda olumsuz sonuçlar alınabilir. Kişilerde çok fazla kiloların büyük bölümünün bu yöntemle verilmesi mümkündür.

Mide kelepçe ameliyatı olan hastaların belli bir süre bazı gıdalardan uzak durması gerekir. Doktor kontrolü altında verilen reçeteyle, hasta uzak duracağı gıdalarla daha fazla zayıflamasına yardımcı olacaktır. Takılan kelepçenin mide içinde enfeksiyon yapmaması son derece önemlidir. Birçok hastanın ameliyat sonrası mide kelepçe operasyonu başarılı geçmiştir.

Obezite ve Mide Kelepçe Ameliyatı

Günümüzde çığ gibi çoğalan obezite hastaları zayıflamak için her yola başvurmuşlardır. Birçok hasta sonuç alamama durumundan dolayı mide kelepçe ameliyatına başvurmuştur. Kelepçe takılma işlemi ilk olarak Amerika ve Avrupa ülkelerinde gerçekleştirilmiştir. Ameliyat olacak hastalar, kendilerine takılacak kelepçe bantları hakkında çok iyi bilgi sahibi olmalıdır. Bu çok önemli bir detaydır.

Mide kelepçeleri bazı dokularda hasar oluşturabilir, ayrıca takılan kelepçe mideye ve karaciğer dokularına yapışır. Bu nedenle mide kelepçeleri çok zor çıkartılmaktadır. Mide kelepçe ameliyatı yaptıran hastalarda 1 yıl içerisinde kilo problemi ortadan kalkmaktadır. Kişilerin yapacağı görevler yerine getirilerek, egzersiz ve diyetler düzenli yapılmalıdır.

Mide Kelepçe Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Mide kelepçe ameliyatları her istenilen kişiye yapılmaz, vücut kitle indeksine uygun olan hastalara yapılabilir. Bu operasyon olacak hastalarda yaş sınırı uygulaması yoktur, her yaşta doktorun uygun gördüğü obezite hastalarına yapılabilir. Ayrıca yüksek tansiyon, şeker, kan yağı yüksek olan hastalarda ve depresyon geçiren kişilerde uygulanması mümkün değildir. Mide kelepçe ameliyatı, kilo, boy ve vücut ölçüleri uygun olan hastalarla doktor kararıyla yaptırılması mümkündür.

Mide kelepçe ameliyatı hastalarda kapalı yöntem ameliyatıyla yapılır. Yani kapalı ameliyat olarak hastanın karnı açılmadan yapılmaktadır. Mide etrafında dört kese açılarak 1 santim olmak üzere içeri girilerek mideye yerleştirilir. Yaklaşık 30-40 dakikayı geçmemektedir.

Mide Kelepçe Ameliyatı Kimlere Yapılmaz?

Alkol ve madde bağımlısı olan kişilere kesinlikle yapılamaz. Vücut kitle indeksi uygun olan hastalarda doktor kararıyla yapılabilir. Hormonal hastalığı olan kişilerde yapılmaz, kilosu çok fazla aşırı olan hastaların yaptırması riskli olabilir. Yaşı çok ilerlemiş ve ciddi kalp hastası olanlara yapılamaz. Mide kelepçe ameliyatı kritere uymayan kişilere yapılmamaktadır. Sağlıklı yaşamak için kilo kontrolüne dikkat edilmelidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Miyop Göz Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Miyop Göz Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Ameliyat Sonrası Gaz Nasıl Çıkarılır?

Ameliyat Sonrası Gaz Nasıl Çıkarılır?

Kapalı Apandisit Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Kapalı Apandisit Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Ayak Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Ayak Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Polip Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Polip Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Güncel

Epilepsi Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Epilepsi Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Güncel

Böbrek Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Böbrek Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Güncel

Bilek Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Bilek Ameliyatı Riskleri ve Sonrası